© 2019 Jacqueline Noordmans / SkarWeb
Logo parel en hand Jacqueline Noordmans
Logo parel en hand Jacqueline Noordmans
Logo Praktijk Jacqueline Noordmans
Coaching, bewustzijnsontwikkeling, energetisch werk en psychotherapie voor kinderen, jongeren en volwassenen

Even voorstellen

Tevens praktijk voor relatieproblematiek.
Wachtlijsten bij de GGZ en/of Jeugdhulp? U kunt op redelijk korte termijn terecht.
Ervaar het verschil na één consult.

Ik ben Jacqueline Noordmans, 54 jaar en heb inmiddels 20 jaar ervaring in mijn praktijk voor natuurgeneeskunde, bewustzijnsontwikkeling en energetisch werk voor kinderen en (jong) volwassenen.

Voordat ik deze weg ben ingeslagen heb ik opleidingen gevolgd op secretarieel en administratief gebied en vervolgens een universitaire opleiding afgerond in organisatiekunde. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als systeembeheerder bij de gemeente Leeuwarden en bij diverse bedrijven kwam ik in een langdurig ziekteproces terecht van 9 jaar. Destijds wist ik niet wat mij nu wel bekend is: ik ben o.a. bijzonder hooggevoelig en mijn zintuigen zijn zeer sterk ontwikkeld. Ondanks de enorme vermoeidheid en het ziekteproces heb ik doorgewerkt en gestudeerd maar in een totaal andere richting: de complementaire gezondheidszorg.

Daarnaast kan ik mezelf gerust een ervaringsdeskundige therapeut noemen; in mijn leven heb ik behoorlijk wat meegemaakt op heel veel verschillende fronten. 

 

Mijn werkwijze is holistisch, dit betekent dat ik uitga van eenheid en heelheid als de meest gezonde situatie van een individu. In de reguliere geneeskunde wordt meestal uitsluitend aandacht besteed aan bijvoorbeeld het orgaan of gewricht dat niet goed functioneert en de therapie is dan ook gericht op datgene wat niet naar behoren werkt. In de holistische therapie wordt er gekeken naar de mentale, fysieke en emotionele situatie en naar waarom het e.e.a. niet meer goed in balans is, waarom de energie niet meer goed stroomt.

 

Mijn werkveld is breed omdat iedereen andere vragen en behoeftes heeft en energetisch werken altijd zeer persoonlijk maatwerk blijft.

Een voordeel van energetische (psycho)therapie ten opzichte van de reguliere psychotherapie is dat deze vorm van werken snel en blijvend resultaat geeft en de bron van de klachten aanpakt. De therapie is niet 'zweverig', ik sta met beide benen in de 'Friese klei' (spreek ook Fries) ben nuchter en maak gebruik mijn helderwetende vermogens. De innerlijke kracht, het zelfgenezend vermogen en het bewustwordingsproces van de client wordt zeer snel opgebouwd. Ook mensen die jarenlang bij een psycholoog/psychiater en/of andere hulpverlener op consult zijn geweest en hier nauwelijks tot geen baat bij hebben gehad zijn verbaasd over de bijzondere (uit)werking van de therapie. Ik verwijs hiervoor naar de ervaringen. 

 

U kunt bij mij terecht voor o.a. (pedagogische) hulpvragen, coaching, relationele probemen (ouder-kind, man-vrouw en sociale problematiek), fysieke en psychische aandoeningen, burn-out, traumaverwerking, hoogsensitiviteit, emotionele problematiek zoals angsten, depressies en hechtingsproblematiek.

Daarnaast kunt u ook de weldadige (uit)werking ervaren van een professionele Chinflex voetmassage en/of stoelmassage.

 

Ik ben lid van de beroepsvereniging VNT en RBCZ. De therapie valt onder de alternatieve zorg (aanvullend pakket) en er is geen betaling van eigen risico.


Mijn jarenlange opleiding heb ik o.a. gevolgd bij Joanne van Wijgerden (Healing, Liquid Light Remedies en kindercoach), Dorothe Lueb (voeding), Dutch Bodywork Academy (voetreflex, stoelshiatsu),Con Amore (HBO medische basiskennis), Sonnevelt Opleidingen (3-jarige verdieping voetreflexmassage), Total Health (Chinese voetreflex), Merkivah Energetische (Psycho)therapie, coaching,  en nog vele anderen. Nog steeds blijf ik mezelf ontwikkelen d.m.v. opleidingen, medische dagen en themadagen ten einde alert te blijven op alle belangrijke gebieden van het leven in deze boeiende tijd.

Naast mijn praktijkwerkzaamheden geef ik regelmatig lezingen en cursussen, op kinderdagverblijven, verenigingen en scholen maar ook bij mensen thuis. Mocht u hiervoor interesse hebben dan kunt u te allen tijde even informeren. Verder doceer ik zo nu en dan onderwerpen uit de natuurgeneeskunde aan het voortgezet onderwijs en sta ik geregeld in contact met leerkrachten, leerlingen, bedrijfsartsen en hulpverleners binnen de GGZ en Jeugdzorg.

 

   

 

Jacqueline Noordmans

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

logo vnt

 

 

 

 

 

 

Lid van de

Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT)

Lidnummer: 07.052

 

rbcz logo noordmans

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

   

Lid van het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

Lidnummer: 174447B

 

AGB code praktijk: 90-035728

 •   Bel mij terug
Wilt u graag teruggebeld worden voor uw vragen en opmerkingen? Vul dan het "bel mij terug" formulier in.
  •   Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak kunt u het contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen.