© 2018 Jacqueline Noordmans / SkarWeb
Logo parel en hand Jacqueline Noordmans
Logo parel en hand Jacqueline Noordmans
Logo Praktijk Jacqueline Noordmans
Natuurgeneeskunde, bewustzijnsontwikkeling en energetische (psycho)therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen

Energetische (psycho)therapie

Tevens praktijk voor: kind-, gezins- en relatieproblematiek;
probleemvelden gerelateerd aan werksituaties en
helende ondersteuning bij oncologische processen.
Ervaar het verschil na één consult.

Energetische therapie is een doeltreffende en snelwerkende therapeutische begeleidingsvorm en geschikt voor iedereen, van baby tot hoogbejaard. De therapie kan ook aanvullend, dus naast reguliere en/of andere therapievormen worden toegepast. Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze en kan razendsnel werken.

Werken met energie, dat zie je niet, maar je voelt het wel direct. Wat energie is voel je bijvoorbeeld als je een ruimte binnenstapt en je voelt je niet op je gemak. Er kan zich iets hebben afgespeeld wat jij oppakt. Ook in omgang met andere mensen kun je je bij de een heel fijn voelen en bij de andere persoon minder prettig.Dit zijn allemaal niet zintuigelijke waarnemingen die zich afspelen in je energetisch lichaam, het veld om je lichaam maar ook in je lichaam.

Alle ervaringen die je meemaakt slaan zich op in je lichaam en je energetisch veld.

Vaak wordt gedacht "ik heb dit of dat wel verwerkt" en dan ineens merk je dat het toch nog aanwezig is in je lichaam (in de diepere lagen). Ook blijkt geregeld dat bv EMDR therapie niet altijd toereikend is. Zaken worden onderdrukt en/of naar een ander gebied getransporteerd maar dat betekent niet dat het uit je systeem is.

Dit kan heel goed worden aangepakt met goed en zuiver energetisch werk. In plaats van het bekende "plekje geven" (wat uiteindelijk een blokkade kan worden) maak je het plekje stromend en dat betekent dat je het daadwerkelijk hebt verwerkt en zich uiteindelijk niet meer uit in o.a. fysieke klachten en psychische klachten. Mensen staan hier vaak helemaal niet bij stil, zelfs bijvoorbeeld bij schouder- rug- en heuppijn  zit vrijwel altijd een onderstroom van blokkerende energieen. In een sessie wordt dit direct helder.

 

Persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsverandering staan centraal. Energetische therapie biedt ook ondersteuning bij filosofische en spirituele levensvragen als: wie ben ik, wat is mijn levenstaak, waarom heb ik al deze klachten? Het helpt om het onbewuste, onontgonnen gebied in jezelf op een diepe manier te verkennen en verdrongen levenskracht vrij te maken.

Als energetisch therapeut werk ik met zowel de universele kosmische energie als ook de menselijke energie, die drager is van informatie. Ik maak door afstemming samen met de cliënt contact met de grote rijkdom aan informatie in het energieveld waardoor toegang ontstaat tot vele lagen van bewustzijn. Ons menselijk energiesysteem en ons bewustzijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In mijn werk kom ik dagelijks flinke verstoringen in het energiesysteem tegen van cliënten in de vorm van lichamelijke aandoeningen, negatieve emoties, beperkende overtuigingen of herhalende gedachten. Voordat problemen zich lichamelijk of geestelijk manifesteren zijn ze al in het energieveld waar te nemen in de vorm van deze verstoringen en blokkades. Deze verstoringen worden gevormd in ons bewustzijn. De energie in een sessie laat zien wat er speelt en wat er nodig is.

Ik ondersteun de cliënt om tot inzicht te komen, dit verhoogt het bewustzijn van de cliënt en daarmee verandert ook zijn of haar energiesysteem. Op emotioneel gebied betekent dat misschien dat je hart gelucht wordt of verder opent, dat je leert uiten wat je op de lever hebt en dat je beter in je vel komt te zitten of dat er een last van je schouders valt. Zo komen ook op geestelijk gebied de zenuwen tot rust en op fysiek gebied verminderen of verdwijnen de klachten. Dat is heling.

Omgekeerd gaat ook op: heling van je eigen energiesysteem draagt bij aan persoonlijke bewustzijnsverandering. Door jezelf bijvoorbeeld in therapeutische sessies te ontdoen van terugkerende negatieve emoties of beperkende overtuigingen, die als vastgekoekte energie een stolling in je denken en leven teweegbrachten (je brengt de gestagneerde energie in het lichaam letterlijk weer in beweging) verruim je jouw blik op jezelf en ga je bijvoorbeeld inzien dat je meer bent dan je gedachten en emoties. Die verandering van perspectief biedt ruimte aan een andere kijk op de dagelijkse werkelijkheid. Je leert inzien hoe je jouw werkelijkheid zelf creëerde, maar ook hoe je die kunt veranderen: kortom het maakt je enorm krachtig.

 


Een sessie is een prachtige ervaring. De cliënt heeft contact met zijn onderbewustzijn en tegelijkertijd kan hij/zij een gewoon gesprek voeren. Het is een boeiende manier van werken en ook bijzonder geschikt voor kinderen. Het uitgangspunt is, dat hetgeen wat opgeruimd mag worden, als eerste naar boven komt.

Een sessie is effectief bij alle lichamelijke en psychische klachten zoals

 • het gevoel dat er iets mist in het leven
 • terugkerende problemen in relaties of werkhouding
 • burn-out of overbelast zijn
 • angsten
 • moeite met grenzen bewaken
 • verwerken van ingrijpende gebeurtenissen
 • Adhd,Pddnos
 • depressiviteit
 • slaapproblemen
 • traumaverwerking
 • alle aandoeningen die vermeld staan onder de subkopjes van "werkvelden"
 
    energetische psychotherapie 2012


•   Bel mij terug
Wilt u graag teruggebeld worden voor uw vragen en opmerkingen? Vul dan het "bel mij terug" formulier in.
  •   Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak kunt u het contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen.