© 2021 Jacqueline Noordmans / SkarWeb
Logo parel en hand Jacqueline Noordmans
Logo parel en hand Jacqueline Noordmans
Logo Praktijk Jacqueline Noordmans
Coaching, bewustzijnsontwikkeling, energetisch werk en psychotherapie voor kinderen, jongeren en volwassenen

Ervaringen

Tevens praktijk voor kind-, gezins- en relatieproblematiek.
Nieuw: Voetreflex en neuropathie door Chemo.
Wachtlijsten bij de GGZ en Jeugdzorg? U kunt hier spoedig terecht.
Ontdek de bijzondere uitwerking direct na een consult.

In de onderstaande korte verhalen worden een aantal succesvolle behandelingen beschreven. Het zijn er onderhand vele, maar ik beschrijf er enkele, dit na toestemming van de betrokken personen.

 

Namen heb ik niet vermeld om de privacy van desbetreffende personen te beschermen. Via mij kunt u te allen tijde contact opnemen met één of meerdere personen.

 

Volwassenen:

Vrouw, 32 jaar.
Ze is al jaren uitgeput, vaak grieperig en koortsig, algemene malaise, relatieproblemen, angstig, onzeker en ze heeft recentelijk een miskraam gehad. Nadat haar man voor consulten kwam i.v.m. burn-out is mevrouw na 4 consulten met een combinatie van minimale suppletie, healing en voetreflextherapie weer helemaal opgeknapt. Bovendien zijn de relatieproblemen helemaal van de baan en is ze zwanger van haar tweede kind.


Man, 43 jaar
Had een hernia, stond op de wachtlijst voor een operatie. Langdurige behandeling van de chiropractor en fysiotherapeut bracht geen oplossing. Met alleen voetreflextherapie is de blokkade van de uitstulping in de wervels met zenuwpijn weggenomen. Er is geen sprake meer van een hernia en van uitstralende pijn.

Vrouw, 65 jaar
Al 40 jaar last van flinke migraine. Hiervoor heeft ze medicatie gekregen van de huisarts maar ook deze medicijnen brachten geen verlichting. Na 2 consulten waarin we energetische therapie hebben toegepast heeft ze geen last meer gehad van migraine. Nu - na 7 jaar- heeft ze nog steeds geen enkele aanval gehad.

Man, 36 jaar
Zit al 4 weken thuis van zijn werk vanwege rugklachten. Met zware medicatie was de pijn nog enigszins te verduren. Fysiotherapie en manuele therapie hebben vooralsnog totaal geen verbetering gebracht. “Mijn baas zit met smart op mij te wachten op het moment dat ik weer aan de slag kan” was het commentaar van deze man. Het bedrijf was bereid om de consulten te bekostigen. Na 6 consulten is hij weer volledig aan het werk gegaan, de rugpijn was over.

Vrouw, 65 jaar
Sinds 11 jaar ernstige slaapstoornissen. Mevrouw komt moeilijk in slaap en is na een paar uur weer wakker. Ze heeft al een heel traject doorgelopen van een psycholoog tot zeer veel verschillende therapeuten en therapieen, zowel in het reguliere als in het complementaire circuit. Ze heeft hier helaas geen baat bij gehad. Na de eerste sessie had ze al een nacht van 10 uur slaap te pakken. Na vier healingsessies slaapt mevrouw weer goed, ze heeft nauwelijks tot geen moeite meer met inslapen en slaapt goed door.  

Vrouw, 37 jaar
Slikt al 7 jaar antidepressiva. Haar eigen woorden volgen: "heb verschillende keren hulp gezocht maar nooit het goede gevonden, totdat ik samen met mijn zoon bij jou ben geweest en tot de ontdekking kwam dat deze behandelingen ook voor mij ten goede kwamen!  Wat ik zeg ten goede het heeft mijn leven veranderd en ik kan nu genieten...." Na 1 sessie is mevrouw gestopt met de medicijnen en na 3 sessies had ze geen last meer van haar depressiviteit.

Vrouw, 38 jaar
Veel last van heftige emoties (ook t.o.v. de kinderen), hormoonschommelingen en concentratiestoornissen. Ze heeft veel onzekerheden en slaapproblemen. Na 3 energetische behandelingen heeft ze geen last meer van bovenstaande klachten. Ze reageert weer op een normale manier op haar kinderen, heeft geen boze en heftige uitspattingen meer, kan zich beter concentreren en voelt zich helder en is weer positief ingesteld. Ze is niet meer onzeker en slaapt goed.

Man, 45 jaar.
Hij was onzeker, neerslachtig, vermoeid en zwaarmoedig. Verder had deze persoon een flink minderwaardigheidsgevoel en hij had moeite met het praten over zijn gevoelens. O.a. hierdoor onstonden problemen in de relatie en verliepen de gesprekken met zijn vrouw en kinderen steeds moeizamer. Na 9 sessies kon hij zich veel beter uiten, zat goed in zijn vel en was positief. Hij heeft geen last meer van onzekerheid en het minderwaardheidsgevoel.

Vrouw, 21 jaar
Al 6 jaar lang van rug-, hoofd- en nekpijn, pijn in de voeten, vermoeid, snel geïrriteerd en stemmingswisselingen. Ze had manuele therapie gevolg, fysiotherapie en gesprekken bij de psycholoog. Jammer genoeg waren de klachten nog steeds aanwezig. Na 3 sessies waren alle klachten verdwenen.  

 

Man, 38 jaar

Burn-out, slaapproblemen en oververmoeid. Verder een scala aan fysieke en psychische klachten. We hebben een breed behandeltraject ingezet. Mensen met burn-out zijn al lange tijd buiten hun grenzen gegaan en veelal perfectionistisch ingesteld. Met een energetisch behandeltraject gecombineerd met Mindfulness is deze persoon na 5 sessies weer aan de slag gegaan. 

 

Vrouw, 23 jaar

Valt flauw in stress situaties, heeft veel nachtmerries en slaaptoornissen, last van angsten, onzeker, stemmingswisselingen, vermoeid, voelt zich eenzaam omdat de omgeving haar niet begrijpt en durft niet zichzelf te zijn. Verder binnen een relatie nogal heftige situaties meegemaakt. Ook heeft ze concentratiestoornissen en lukt het leren niet goed op het HBO. Na twee consulten is ze niet meer flauwgevallen en voelt ze zich al beter, kan al veel zaken uit het verleden helemaal loslaten (deze hebben we opgeruimd). Na 3 consulten slaapt ze goed en haar omgeving is verbaasd over hoe ze aan het veranderen is, oftewel, ze zichzelf durft te zijn en dit te laten zien. Ze voelt zich al veel sterker en blijer. Na 5 consulten heeft ze toch haar schooljaar gehaald, voelt ze zich rustig en krachtig. Angsten zijn er vrijwel niet meer, voelt zich veel fitter en aan de onzekerheid wil ze nog even blijven werken al is dit al behoorlijk verberterd.

 

   
Kinderen en pubers:

Meisje, 12 jaar
Aangerand (trauma), ontregeld slaappatroon, spierklachten, hoofdpijn, menstruatieklachten en vermoeidheid. Na 4 behandelingen – waarin we voornamelijk gewerkt hebben met energetische therapie- heeft ze volledig de traumatische gebeurtenis verwerkt en ondervindt ze hier geen last meer van. Na nog 4 consulten zijn de overige klachten ook verdwenen.

Jongen, 10 jaar
Van jongs af aan al last van chronische hoofdpijn, angstdromen, lusteloosheid en gespannen houding. Al een heel regulier circuit doorlopen. Op een gegeven moment kwamen ze bij een neuroloog terecht . Deze bijzondere arts constateerde een blokkade in het hoofd van hem maar vertelde ook dat hij er niets aan kon doen, dat dit niet op zijn terrein lag en adviseerde de ouders om hier verder in te voorzien in het complementaire circuit. Uiteindelijk kwamen ze bij mij terecht. Bij hem heb ik energetische gewerkt op zijn hoofd. Binnen een paar maanden was de hoofdpijn zo goed als verdwenen. Na nog enkele afspraken ging deze jongen weer ontspannen en vrolijk door het leven en was van zijn angstdromen af.

Meisje, 9 jaar
Al sinds de geboorte erg druk. Ze was inmiddels geclassificeerd als een kind met ADHD. Het advies van de huisarts was Ritalin. De moeder is geen voorstander van dit medicijn vanwege de bijwerkingen en de onduidelijkheid/onzekerheid over de gevolgen van inname van Ritalin. * Het meisje kwam regelmatig langs (1 x per maand). Met een combinatie van voeding, healing en voetreflextherapie ging het steeds beter. Uiteindelijk is ze na een jaar veel rustiger geworden, ze kan zich beter concentreren, is minder impulsief, kan beter zaken overzien en ze is niet meer agressief. Ook heeft ze veel vriendinnen gekregen. Ze functioneert nu goed, zowel thuis als op school en heeft geen Ritalin meer nodig.

  • Uit diverse berichtgevingen in de media blijkt ondertussen dat deze medicijnen volgens een vooraanstaand psycholoog niet zonder gevaar zijn. Bij langdurig gebruik treden er angst- en stemmingsstoornissen op. Bovendien blijken de klachten nog te bestaan als met de pillen wordt gestopt.Jongen, 11 jaar
Kan niet tegen nagels knippen (panische reactie) verder snel geïrriteerd en slechte concentratie op school. Na 2 consulten had hij geen moeite meer met nagelknippen. Bovendien viel het de juf zelfs op dat hij beter geconcentreerd was op school.

Jongen, 12 jaar
Classificatie: verstandelijk beperkt en autistisch, verder o.a. mager en slecht eten. Na 1 consult al enorme verbetering in het eetgedrag, de volgende dag at hij als een dijker. Hij was vrolijk en moeder en zoon voelden zich heel goed. Na circa 3 consulten keek hij mij al recht in de ogen en op school liep hij inmiddels rechtop. Tevens had de moeder nu voor het eerst een echte knuffel van hem gekregen.

Meisje, 9 jaar
Ze heeft veel last van angsten zoals voor brand en bepaalde geluiden. Verder constateer ik bij haar eczeem maar de meeste hinder ondervindt ze van haar enorme woede uitbarstingen. Na 4 consulten is ze van haar angsten af, haar eczeem is al enorm verminderd en heeft ze geen last meer van boosaardige uitspattingen.

Meisje, 3 jaar
Zeer hooggevoelig meisje, pikt erg veel op uit haar omgeving en o.a. hierdoor is ze vaak hevig vermoeid. Er zijn dagen dat ze nauwelijks praat en heel verdrietig is. Verder is ze heel angstig, douchen lukt niet en een bad nemen gaat met veel moeite en vindt zo'n 2 x per week plaats. Het slapen gaat slecht. Na 1 consult is er op alle fronten verbetering te zien, ze slaapt veel beter en gaat iedere dag in bad (dit is heel belangrijk voor hooggevoelige kinderen). Verder praat ze tegen me en is ze veel rustiger geworden.

Jongen, 10 jaar
Wordt al weken enorm gepest. Na 2 consulten laten ze hem met rust. Dat dit zo snel kan veranderen is omdat kinderen die gepest worden altijd "klein" in hun energie zijn, dit kan door allerlei oorzaken zijn ontstaan. Hun energieveld is niet meer krachtig en in het onderbewuste reageren kinderen hierop door o.a. te gaan pesten. Bij kinderen kan dit heel snel weer hersteld worden.

 

Jongen, 12 jaar
Heeft al jaren last van onverklaarbare pijn op de verschillende plaatsen in de benen, waardoor het lopen moeilijk gaat. Hij is al bij de huisarts geweest en heeft o.a. een bloedonderzoek laten doen. Hier kwam verder niets uit. Hij slikt regelmatig pijnstillers. Verder voelt hij zich niet begrepen en wil graag vrienden, hij heeft last van eenzaamheid en voelt zich vaak verdrietig.  Deze jongen heeft daarnaast vaak last van hoofdpijn en nachtmerries en wordt erg vroeg wakker. Na 1 behandeling heeft hij al veel minder last van zijn benen en slikt geen pijnstillers meer. Na 2 sessies heeft hij geen nachtmerries meer gehad en kan zelfs uitslapen. Na zeven sessies zijn alle klachten verdwenen en doet het lopen geen pijn meer. Hij voelt zich blij en heeft een goede vriend gekregen.

Jongen, 5 jaar
Hooggevoelig, heldervoelend, helderziend en begaafd maar heeft last van heel veel angsten en paniekaanvallen. Verder heeft hij iedere dag last van buikpijn en is vaak ziek geweest. Van jongs af aan heeft hij ook last van flinke obstipatie en doet zijn ontlasting in een pamper. De moeder keek op tegen het consult aangezien haar zoon zich voorheen helemaal niet liet aanraken en hij altijd zeer angstig reageerde bij een bezoek aan een arts of kinderpsycholoog/psychiater, dit was dan ook bijna niet meer mogelijk. Al tijdens het eerste consult was de jongen geheel ontspannen, terwijl ik met de moeder het intakegesprek voerde. De jongen had totaal geen moeite met de aanraking, hij vond alles prima en de sessie verliep rustig doch diepgaand. Bij het tweede consult had er al een enorme verandering plaatsgevonden: de grootste angst was weg. Hij gaf aan graag op consult te willen komen en na 2 consulten begon hij ook meer weer te spelen in plaats van veel rond te hangen. Ook slaapt hij eerder in en wordt vrolijker. Na drie consulten is er iedere dag ontlasting. Ook de paniekaanvallen zijn voorbij.

 

Meisje, 11 jaar
Trekt zich op school wat terug, het is haar gauw te druk, ze heeft moeite met de concentratie en droomt makkelijk weg. Ze staat onzeker in de wereld en heeft last van verlatingsangst. Ze slikt Ritalin. Na haar tweede consult slikt ze geen medicijnen meer. Ze sprankelt en blijft niet meer hangen in haar trieste buien. Na 5 sessies is ze af van haar verlatingsangst, heeft ze meer concentratie (ook de juf was enthousiast) en is meer bij de les. Ze is niet meer onzeker en speelt weer met vriendinnetjes.

Jongen, 14 jaar
Faalangst, concentratieproblemen, ADHD, dominant gedrag, depressief. Jarenlang bij de psycholoog en psychiater gelopen en slikt 3x per dag Ritalin. Na 1 sessie heeft hij de Ritalin al afgebouwd en gaf hij aan dat hij zich al wat beter voelde. Na 2 sessies begon er ook verandering te komen in zijn dominante gedrag. Ik zet een minimale suppletie in en bespreek ook zijn voedingspatroon. Ook zijn moeder ondergaat een paar behandelingen en na 6 bijeenkomsten gaat het heel goed met deze jongen; hij is vrolijk, niet meer faalangstig en kan zich beter concentreren.

Meisje 15 jaar
Onzeker, depressief, symptomen welke duiden op anorexia, liegen, manipulatief, koopverslaving, vermoeid. Situatie thuis : dramatisch, het hele gezin lijdt onder haar gedrag, aangeklopt bij de GGZ en er dreigt uithuiszetting. Via school horen ze mijn naam. Ook de moeder komt in behandeling en al na 2 sessies gaat het veel beter en is de situatie thuis compleet veranderd. Na 3 sessies is er weer volledige harmonie in “huis en geest”. Reactie: “wat zijn we blij dat we je hebben ontmoet en ongelofelijk dat de zaken zo snel kunnen veranderen”.

Jongen, 11 jaar
Sinds 6 jaar last van hevige migraine (2 x per week!) en heel veel overgeven, verder flink vermoeid. Al diverse therapieën geprobeerd maar helaas zonder resultaat en ze hebben de moed bijna opgegeven. Na 6 sessies heeft deze jongen geen migraine meer, hij is energieker en geeft niet meer over. “Ongelofelijk” was de reactie van de moeder.

 

Jongen, 10 jaar

Heeft al 7 jaar last van ontlasting in zijn broek, voelt geen aandrang, 1 keer in de 3 dagen ontlasting na heel veel moeite. Hele medische circuit al doorlopen, geen resultaat.

Na 1 sessie al iedere dag ontlasting op de wc. "dit had ik niet durven dromen" was het commentaar van de moeder.

 

Meisje, 10 jaar

Klachten: (faal)angst, verlatingsangst, onzeker als gevolg van o.a. een traumatische ervaring. Wil niet bij andere kinderen spelen.

Na 1 sessie speelt ze al volop bij andere kinderen en voelt ze zich niet meer onzeker. Last van (faal)angst heeft ze niet meer.

 

Verder worden er inmiddels veel kinderen en pubers niet meer gepest. 

 

 

 
     

 


•   Bel mij terug
Wilt u graag teruggebeld worden voor uw vragen en opmerkingen? Vul dan het "bel mij terug" formulier in.
  •   Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak kunt u het contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen.